Wethouder te water!
Wethouder te water!

Wethouder te water!

Werkendam, 18 september 2019 – Een week na de spontane actie van de radiomakers van OKé Magazine is het streefbedrag van € 500,00 bereikt. Door het bereiken van het streefbedrag gaat de wethouder van sport van de gemeente Altena, Peter van der Ven, volgend jaar tijdens de achtste editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) meedoen.

Een week geleden was één van de organisatoren van de wedstrijd in de uitzending om het één en ander te vertellen over de wedstrijd en de prestatietochten voor ALShetjeraakt. De radiomakers, Henri en Cor, kwamen met het idee om de wethouder te vragen voor welk bedrag hij te water in zou gaan.

De wethouder werd gebeld en in eerste instantie gaf hij een bedrag van € 1.000,00 aan. Echter nadat er weer gebeld was met één van de organisatoren van de BOWR verlaagde wethouder van der Ven het bedrag naar € 500,00. Wel gaf hij aan niet in 2019 het water in te kunnen springen, maar wel volgend jaar er tijd voor vrij te maken.

Vandaag werd bekend gemaakt tijdens OKé Magazine dat het streefbedrag gehaald is en dus dat wethouder van der Ven te water gaat volgend jaar. De meter loopt nog 11 dagen door volgens de website van Oké media en dus kan er nog gedoneerd worden.