Ruim drie duizend euro voor Stichting ALS Nederland
Ruim drie duizend euro voor Stichting ALS Nederland

Ruim drie duizend euro voor Stichting ALS Nederland

Werkendam, 27 september 2023 – Na afloop van de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race waren de Biesbosch en Simba Swim Challenges met als doel geld op te halen voor Stichting ALS Nederland.

De organisatie heeft de afgelopen edities geld voor onderzoek en behandeling van ALS opgehaald omdat één van de leden leed aan deze ziekte. De eerste edities werd het geld overgemaakt naar Stichting ALShetjeraakt, maar vorig jaar voor het eerst naar Stichting ALS Nederland. Als ‘bewijs’ van de donatie ontving de organisatie toen een puzzelstuk. “Wanneer er een oplossing voor ALS gevonden is, komen we met z’n allen samen om de puzzel daadwerkelijk te leggen.” staat op de website van ALS Nederland te lezen.

Dit jaar is er door de deelnemers aan de diverse afstanden € 3225,- opgehaald en dit bedrag zal overgemaakt worden naar Stichting ALS Nederland.

JaarBedrag
2018€ 700,-
2019€ 2500,-
2021€ 3725,-
2022€ 2250,-
2023€ 3225,-

We danken alle deelnemers voor hun deelname en hun donaties aan de actie en we hopen dat een oplossing voor ALS hiermee dichterbij komt.