ONK Open Water Zwemmen tijdens BOWR
ONK Open Water Zwemmen tijdens BOWR

ONK Open Water Zwemmen tijdens BOWR

Werkendam, 22 juli 2021 – Vandaag is bekend gemaakt door de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) dat tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR) ook de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden gaan worden.

De organisatie van de BOWR is de afgelopen tijd druk bezig geweest om alles voor te bereiden zodat er dit jaar toch een Nederlands Kampioenschap gehouden kan worden ondanks de coronaperikkelen.

Programma ONK en BOWR
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september zullen ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie de ONK Open Water Zwemmen en Biesbosch Open Water Race gehouden worden. Op vrijdag avond zullen enkele nummers gezwommen voor het ONK en de zaterdag begint met het ONK programma. Het tweede gedeelte van de dag staan nummers voor de BOWR geprogrammeerd.

Prestatietocht voor Stichting ALShetjeraakt
Na afloop van de wedstrijden staan er ook diverse zwemtochten op het programma varierend van 250 en 500 meter voor zwemmers tot en met 12 jaar tot 1000, 2000 en 5000m voor zwemmers vanaf 12 jaar. Het startgeld van de laatste drie afstanden komen volledig ten goede aan de Stichting ALShetjeraakt. Het doel van de stichting is om “de ziekte ALS bekend(er) te maken, de patiënten en hun naasten te steunen en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg om deze verschrikkelijke zenuw- en spierziekte een halt toe te roepen”.

Corona
Deze evenementen kunnen alleen doorgaan als de maatregelen rondom de bestrijding van het COVID-virus dit toelaten. We hopen dat de komende tijd de cijfers verbeteren en dat de gemeente Altena na 13 augustus een positieve beslissing nemen met betrekking tot het verlenen van de vergunning.