Informatie BOWR2018
Informatie BOWR2018

Informatie BOWR2018

Komende zaterdag is het zover. De zesde editie van de Biesbosch Open Water Race. Er zijn enkele punten waar wij uw aandacht voor vragen. Indien u zelf niet aanwezig bent, kunt u dit dan doorgeven aan de zwemmers?

Afsluiting A27
Van vrijdag 7 september 21:00 uur tot maandag 10 september 05:00 uur is de Merwedebrug op de A27 richting Utrecht afgesloten. Plan uw reis voordat u vertrekt. Meer informatie vindt u op https://www.vananaarbeter.nl/werkzaamheden 

Wetsuits en watertemperatuur
De watertemperatuur is afgelopen zondag gemeten op 20.1 graden. Dat ziet er goed uit maar het verleden leert ook dat als er in de week voor de wedstrijd veel regen valt de temperatuur van het water snel kan dalen. Het is dus mogelijk dat we onder de 18 graden duiken en dan is het voor de 5000 m zwemmers van belang dat er met wetsuit gezwommen moet worden. Dit geldt niet voor de prestatietochtzwemmers; daar zijn wetsuits altijd toegestaan. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u een wetsuit huren bij Open Water Swimming Club. Zij zijn die dag aanwezig met een stand. Echter, het is wel aan te bevelen dat u van te voren een wetsuit reserveert zodat ze daar rekening mee kunnen houden. U kunt deze reserveren door contact te zoeken via marcel@openwaterswimming.club  Let op: als de temperatuur boven de 18 graden komt zijn wetsuits verboden op de 5000 m. Zie het KNZB bericht voor de volledige informatie.

Massages van Fit2Do
Komende zaterdag is masseur Eric Bikker van https://fit2do.nl/ aanwezig. Hij geeft ter promotie gratis massages aan de deelnemers van de wedstrijd. Het kan druk worden en er is dus een mogelijkheid dat er geen plek is. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren. Voor vragen en meer informatie kunt u op de stand bij Eric zelf terecht.

Betalingen op de dag zelf
Ten slotte wil ik u eraan herinneren dat als er op de dag zelf betaald wordt (met uitzondering van prestatietochtzwemmers en estafettes), wij één euro extra per deelnemer rekenen. Meer informatie vindt u op www.bowr.nl

Deelnemerslijst
Deelnemerslijsten kunt u vinden op onze livetimingpagina, daar zullen we ook de officieuze uitslagen tijdens de wedstrijd publiceren.

Bedankt voor uw aandacht en we zien u graag bij droog en zonnig weer zaterdag op het weiland!