Programma BOWR2017 bekend
Programma BOWR2017 bekend

Programma BOWR2017 bekend

Eerder deze week heeft de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) in samenspraak met de Taakgroep Open Water Zwemmen (TOWZ) de open water kalender 2017 vastgesteld. Op zaterdag 9 september 2017 wordt de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) georganiseerd. De Biesboschzwemmers zullen ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie de wedstrijd organiseren.

Doordat de BOWR2017 NIET de laatste wedstrijd van het seizoen is, zullen de klassementsprijzen van Brabant en Nederland niet uitgereikt worden en dit heeft er voor gezorgd dat het programma omgegooid is. Zo is nieuw op het programma de 5.000 meter vrije slag voor dames en heren aan het begin van de dag. De dag begint ook 45 minuten eerder dan in het verleden. Diverse onderdelen hebben ook een nieuwe plaats gekregen in de programmering. De 3.000 meter vrije slag komt te vervallen door het toevoegen van de 5.000 meter. De dag eindigt met de team-estafette 4×250 meter vrije slag wat vorig jaar een groot succes was. Het volledige programma kun je hier vinden.

De prestatietocht wordt vervangen door <strong>Zwem voor MIJ</strong>, een sponsortocht waarvan de opbrengsten voor het KWF Kankerfonds zijn. MIJ staat voor <strong>M</strong>aarten van der Weijden, <strong>I</strong>nge Dekker en <strong>J</strong>oost Reijns. Er is een Kids- en volwassenen editie. Meer informatie zal hier later over bekend gemaakt worden.

Op dit moment wordt er ook gekeken om de tijdwaarneming te professionaliseren door met Elektronische Tijd Waarneming (ETW) te gaan werken.

De laatste verandering betreft de lengte van de baan, deze wordt verdubbeld. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de 5.000 meter diverse afstanden te programmeren zonder dat dit problemen oplevert.

De komende maanden zullen nog diverse vergaderingen gaan volgen en zal er ook meer informatie gaan volgen over de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race

Let’s celebrate openwaterswimming