Organisatie BOWR heeft zin in jubileum editie
Organisatie BOWR heeft zin in jubileum editie

Organisatie BOWR heeft zin in jubileum editie

Afgelopen week is de organisatie van de Biesbosch Open Water Race (#BOWR20017) voor de eerste keer bij elkaar geweest. De editie van 2017 is de vijfde editie van de open water wedstrijd die door De Biesboschzwemmers georganiseerd wordt. Voor de vijfde editie zijn er enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De locatie zal niet veranderen, misschien dat aan de andere zijde van het water het wedstrijdterrein opgebouwd gaat worden. Dit is op dit moment nog niet bekend.

Het is natuurlijk afwachten wat het voor weer wordt, maar hopelijk is het te vergelijken met het weer van vorig jaar. De temperatuur toen was boven de 20 graden en de watertemperatuur was ook rond de 20 graden.

De veranderingen die voor de 2017-editie op stapel staan, zijn het toevoegen van een langere afstand en het aanpassen van de volgorde van het programma. Daarnaast gaat de prestatietocht vervangen worden door een sponsortocht. De lengte van de baan wordt ook verlengd. Meer informatie volgt zodra alles definitief is.

De teamestafette zal zeker in 2017 ook een vervolg krijgen en hopelijk met hetzelfde succes als in 2016. Wat na vier jaar verandert is de uitreiking van de klassementsprijzen. Doordat na de BOWR2017 nog twee wedstrijden gepland staan worden de landelijke en Brabantprijzen niet in Sleeuwijk uitgereikt.

De komende tijd zal er meer informatie bekend gemaakt worden via de website, facebook en twitter.

Let’s celebrate openwaterswimming