Nieuw logo BOWR
Nieuw logo BOWR

Nieuw logo BOWR

Op zaterdag 9 september 2023 wordt voor de 10e keer de Biesbosch Open Water Race georganiseerd. De eerste negen edities vonden plaats tussen de weilanden tussen Sleeuwijk en Werkendam ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie. De 10e editie gaat midden in de Biesbosch plaatsvinden.

De organisatie is blij met alle medewerking van het Biesbosch MuseumEiland om daar de 10e editie van de BOWR te kunnen organiseren. Naast de BOWR organiseren de Biesboschzwemmers voor de derde keer in successie de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen. Het ONK begint al op vrijdag middag/avond en krijgt een vervolg op de zaterdag ochtend. Na de programma’s van het ONK zullen de programma’s van de BOWR gezwommen worden.

Als afsluiter van de wedstrijden zijn er ook mogelijkheden om voor de niet-wedstrijdzwemmers deel te nemen. Speciaal voor deze zwemmers zijn de Biesbosch Challenges. Er kan gekozen worden uit afstanden van 1000, 2000 en 5000 meter voor zwemmers vanaf 12 jaar en de jongere zwemmers kunnen kiezen uit de 250 en 500 meter. Inschrijven en meer informatie is te vinden op https://openwaterzwemmen.nl/

Het logo van de Biesbosch Open Water Race door de jaren heen.