NK open water zwemmen opnieuw naar Sleeuwijk
NK open water zwemmen opnieuw naar Sleeuwijk

NK open water zwemmen opnieuw naar Sleeuwijk

Werkendam/Nieuwegein, 4 april 2022 – Zojuist is bekend gemaakt dat de Biesboschzwemmers net als in 2021 tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR) weer de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen mogen organiseren. Op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september zal er dus gestreden gaan worden om de Nederlandse titels open water zwemmen.

Het programma zal de komende tijd gemaakt en gepubliceerd worden. De vrijdag middag/avond en zaterdag ochtend zullen in het teken staan van de Nederlandse Kampioenschappen. In tegenstelling tot 2021 zal er gekeken worden of het mogelijk is om òòk de 10.000m vrije slag in het programma op te nemen. De late zaterdag ochtend zal het programma van de BOWR georganiseerd worden. De zaterdag middag zal, net als in 2021, in het teken staan van Stichting ALShetjeraakt door de prestatietochten.

De organisatie is verheugd met de toekenning van het evenement door de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) en gaat er alles aan doen om er weer een succes van te maken.