Inschrijving ONK en BOWR gesloten
Inschrijving ONK en BOWR gesloten

Inschrijving ONK en BOWR gesloten

Vanavond om 20.00 uur is de inschrijving voor de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR) gesloten. Over ruim vier dagen zullen deze wedstrijden plaatsvinden ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk.

De organisatie is gisteren begonnen met het inrichten van het wedstrijdterrein. Ten opzichte van voorgaande jaren zitten we aan de andere kant van het water. Het terrein zullen we proberen zo in te richten dat we rekening kunnen houden met de coronamaatregelen, maar wel dat de kenmerkende sfeer van het open water zwemmen aanwezig zal zijn. Tijdens de opbouw kwamen er zelfs al enkele zwemmers kijken op de locatie en konden zijn genieten van een aangename watertemperatuur van 20,3 graden. De weersvooruitzichten lijken de komende week goed te zijn, dat deze temperatuur misschien nog wel hoger zal zijn tijdens de wedstrijden.

Op vrijdag 10 september staan er 6 nummers voor het ONK op het programma en dan zijn er 140 starts. Aan het begin van de zaterdag staan er opnieuw 6 NK-nummers gepland en dan zijn er 103 starts. Voor de BOWR staan er 144 starts genoteerd. Aan de prestatietochten doen bijna 60 zwemmers mee en deze inschrijving sluit op zaterdag om 12.30 uur. De online inschrijving zal eerder sluiten.

Eén dezer dagen zullen de deelnemerslijsten online geplaatst worden.