Bijna 300 inschrijvingen, nog een kleine week te gaan
Bijna 300 inschrijvingen, nog een kleine week te gaan

Bijna 300 inschrijvingen, nog een kleine week te gaan

Met nog een kleine week te gaan, zijn er al bijna 300 inschrijvingen binnen gekomen voor de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen, Biesbosch Open Water Race (BOWR) en de prestatietochten.

Dit jaar organiseren De Biesboschzwemmers tussen Werkendam en Sleeuwijk voor de 8e keer hun open water wedstrijd en ondanks de Coronamaatregelen maakt het ONK onderdeel uit van hun wedstrijd. De wedstrijden en prestatietochten zijn op vrijdag 10 en zaterdag 11 september.

Aan het begin van de middag, 30 augustus 2021, waren er voor de vrijdag avond (10 september), de eerste dag van het ONK, al 98 inschrijvingen geregistreerd. Voor de 3000m vrije slag masters is de meeste belangstelling met 30 inschrijvingen bij de heren en 29 bij de dames.

Zaterdag 11 september begint met 6 onderdelen voor het ONK en ook hier zijn al 66 inschrijvingenn genoteerd en ook hier is er veel belangstelling voor de senioren en masters onderdelen. De inschrijvingen voor de juniorenonderdelen, zowel op vrijdag als zaterdag, vallen nog tegen.

Het tweede deel van de zaterdag staat in het teken van de Biesbosch Open Water Racce. Op het programma staan de 1000 meter school- en vrije slag voor de junioren, jeugd, senioren en masters en ook nog twee nummers voor de minioren. Er zijn al 86 inschrijvingen en vooral de 1000m vrije slag bij de dames en heren is goed bezet.

Tijdnes het laatste deel van het tweedaagse evenement komen de prestatiezwemmers aan bod. Ondertussen zijn er al 43 inschrijvingen, waarvan 39 voor de prestatietochten waarvan het inschrijfgeld naar Stichting ALShetjeraakt gaat.

Zondag 5 september 2021 om 20.00 uur sluit de inschrijving via OLOWIS voor het ONK en de BOWR, voor de prestatietochten kan via de website tot donderdag 9 september, maar ook nog op de dag zelf bij de organisatie ingeschreven worden.