BOWR2020 toch afgelast
BOWR2020 toch afgelast

BOWR2020 toch afgelast

Werkendam, 8 mei 2020 – Na de laatste persconferentie, op woensdag 6 mei, over het versoepelen van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, hoopte de organisatie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) dat de wedstrijd op 12 september ‘gewoon’ door zou kunnen gaan.

Echter de onzekerheden die blijven bestaan tot minstens 1 september en bovenal vanwege de gezondheidrisico’s voor deelnemers en vrijwilligers, heeft de organisatie doen besluiten de editie van dit jaar te annuleren.

Naar verluidt zijn sportwedstrijden na 1 september weer mogelijk echter voor vergunningsplichtige evenementen zoals de BOWR is dat helemaal nog niet zeker. Bovendien is het niet duidelijk wat de restricties dan gaan worden. Met of zonder publiek, 1,5m afstand, niemand die het nu kan zeggen. Daarnaast zal het moeilijk worden de sponsoring rond te krijgen.

In verband met de hiervoor genoemde argumenten is besloten om nu de knoop door te hakken en de 2020-editie van de BOWR te annuleren.

We hopen op begrip en volgend jaar zullen we als alles het toelaat voor de achtste keer de Biesbosch Open Water Race organiseren en hopen we jullie op onze locatie te mogen ontvangen.

Voor nu geldt let op je gezondheid EN op elkaar!

Let’s celebrate openwaterswimming