Zwem voor ALShetjeraakt
Zwem voor ALShetjeraakt

Zwem voor ALShetjeraakt

Werkendam – Op zaterdag 14 september 2019 organiseren De Biesboschzwemmers tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk, ter hoogte van Kooikamp 10, een sponsorzwemtocht als onderdeel van de Biesbosch Open Water Race 2019.

Het doel van de zwemtocht is geld op te halen voor de Stichting ALShetjeraakt. De stichting ALShetjeraakt heeft als doel

om de ziekte ALS bekend(er) te maken, de patiënten en hun naasten te steunen en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg om deze verschrikkelijke zenuw- en spierziekte een halt toe te roepen.

Vorig jaar werd voor het eerst geld opgehaald tijdens de Biesbosch Open Water Race voor de stichting en toen kon er € 700,00 overgemaakt worden. Dit jaar hopen we minimaal duizend euro aan de stichting te kunnen doneren.

De deelnemers aan de zwemtocht kunnen kiezen uit verschillende afstanden, namelijk 1000, 2000 of 5000 meter. Een mooie uitdaging voor degene die niet op 8 september in Amsterdam mee kunnen doen aan de Amsterdan City Swim, maar toch geld willen ophalen voor de strijd tegen ALS. De 2000 en 5000 meter staan om tien uur geprogrammeerd en de 1000 meter zal om twaalf uur starten. Meer informatie is te vinden op de website of via email.