Programma BOWR2018
Programma BOWR2018

Programma BOWR2018

Het programma van de Biesbosch Open Water Race 2018 is vorige week door de organisatie vastgesteld. Ten opzichte van vorig jaar is er weinig veranderd, behalve dat de diverse categorieen die al tegelijk starten, nu ook in het programma samen vermeld staan. De sponsortocht Zwem voor MIJ is ondanks het succes van vorig jaar komen te vervallen, er komt echter wel iets anders voor in de plaats.

Vorig jaar is voor het eerst gewerkt met elektronische tijdwaarneming (ETW) en dit is de organisatie goed bevallen dat we dit jaar ook weer gaan werken met ETW. Daarnaast begint de dag weer met een nummer voor de zwemmers van de lange adem, namelijk de 5000 meter vrije slag en uiteraard eindigen we met het team-event, de 4×250 meter vrije slag.

Halverwege staan de prestatietochten op het programma, de 250, 500 en 1000 meter. Aan deze nummers kan iedereen deelnemen tegen een kleine vergoeding. Voor deelname aan de 1000 meter wordt een minimaal bedrag van € 10,00 gevraagd. Het grootste deel van de opbrengst van dit bedrag komt ten goede aan de Stichting ALShetjeraakt. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de ziekte A.L.S. Eén van de leden van de Biesboschzwemmers heeft deze ziekte en daarom heeft de organisatie besloten om de gelden van de 1000 meter naar deze stichting over te maken. Het nummer heet daarom de 1000 meter ALShetjeraakt.

Het volledige programma en alle andere informatie is te vinden op https://www.bowr.nl/programma/programma-2018/.

De organiserende vereniging De Biesboschzwemmers bestaat dit jaar 50 jaar en waarschijnlijk zal dit niet onopgemerkt voorbij gaan.

We hopen net als in 2016 en 2014 weer op mooi weer en dat we weer veel deelnemers mogen begroeten tussen de weilanden tussen Werkendam en Sleeuwijk.

Tot 8 september!

Let’s celebrate openwaterswimming.