Inge Dekker komt naar Werkendam
Inge Dekker komt naar Werkendam

Inge Dekker komt naar Werkendam

Komende zaterdag, 9 september, zal Inge Dekker het startschot geven voor de sponsoractie ‘Zwem voor MIJ’ voor het KWF kankerbestrijding. De actie ‘Zwem voor MIJ’ is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) met als ambassadeurs Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns. Deze voormalige topzwemmers hebben alle drie kanker gehad.

Rond de klok van 11.45 uur zal Inge het startschot geven voor de 1000 meter vrije slag die gezwommen wordt tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk. Daarna starten ook nog de 250 en 500 meter Zwem voor MIJ kids. De deelnemers hebben zich laten sponsoren en het voorlopige bedrag wordt die middag bekend gemaakt.

Zwem voor MIJ is een onderdeel van de Biesbosch Open Water Race die voor de vijfde keer door de Biesboschzwemmers georganiseerd wordt ter hoogte van kruising Kooikamp met Vijcie. De wedstrijd begint om 10.00 uur met de 5000 meter vrije slag en het laatste onderdeel, de 4x250m vrije slag estafette, zal rond de klok van drie uur beginnen.

In tegenstelling tot de vier voorgaande edities zullen niet de landelijke en Brabant prijzen uitgereikt worden, maar uiteraard wel de wedstrijdprijzen. Dit zal gedurende de dag plaatsvinden.