KNZB lanceert openwater sponsortocht Zwem voor MIJ
KNZB lanceert openwater sponsortocht Zwem voor MIJ

KNZB lanceert openwater sponsortocht Zwem voor MIJ

De KNZB start deze zomer met een pilot van de sponsortocht Zwem voor MIJ. Een aantal open water verenigingen en ambassadeurs Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns hebben de handen in een geslagen en roepen op om mee te zwemmen. De opbrengst van de sponsortocht gaat naar KWF kankerbestrijding.

Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns zijn oud-topzwemmers en kijken terug op een prachtige topsportcarrière. Dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is, weten zij als geen ander. Alle drie kregen zij te maken met kanker en zijn genezen. Ze konden hun zwemcarrière hervatten en hebben nog vele successen behaald. Graag willen zij anderen helpen om hun kansen op een gezond leven te vergroten. Samen met de KNZB en de open water verenigingen in Bodegraven, Anna Paulowna, Oss, Amsterdam, Hoek/Sluis en Werkendam komen zij in actie voor KWF.

Maarten van der Weijden: “Ik heb het geluk gehad te herstellen van kanker, dat geluk gun ik anderen ook. Hoe mooi is het als je nu ook met zwemmen in het open water bij jou in de buurt kan bijdragen. Zwem voor MIJ (Maarten, Inge en Joost), doe mee en steun KWF!”

Deelnemers aan de sponsortocht zwemmen een afstand variërend van 1000 tot 2000 meter. Ook voor kinderen t/m 12 jaar is er een speciaal parcours van 250 en 500 meter. Maarten, Inge of Joost zijn aanwezig om de deelnemers te motiveren en geven het startschot voor de sponsortocht.

Ter voorbereiding de open watertocht kunnen deelnemers een borstcrawlcursus of clinic bij de vereniging volgen. Zo komen ze goed en fit aan de start.

De opbrengst van de sponsortocht gaat naar KWF kankerbestrijding.

Deelnemende organisaties
We kennen allemaal de successen van de Amsterdam City Swim: honderden deelnemers die voor het goede doel zwemmen in de Amsterdamse grachten. Dat kan ook bij uw organisatie! Prestatietochten worden bij de evenementen die hierbij aangesloten zijn omgezet naar een Sponsortocht. Op deze manier worden Open water evenementen bekender gemaakt bij een breder publiek, wat moet leiden tot grotere deelname aantallen en meer (lokale) exposure voor de evenementen zelf.

Dit seizoen zijn de volgende organisaties aangesloten bij dit initiatief:
Hoek (1 juli)
Anna Paulowna (15 juli)
Bodegraven (15 juli)
Gaasperplas (16 juli)
Biesbosch Open Waterrace (9 sept)
Osse Maasrace (16 sept)

De KNZB ondersteunt de clubs met promotiemateriaal, communicatie-uitingen, de organisatie van de voorbereidingstrajecten en met de inschrijvingen.

Meer informatie via www.zwemvoormij.nl