Sluit je openwater seizoen af in Sleeuwijk
Sluit je openwater seizoen af in Sleeuwijk

Sluit je openwater seizoen af in Sleeuwijk

Over 10 dagen staat de 4e editie van de Biesbosch Open Water Race (#BOWR2016) gepland. De inschrijving sluit 4 dagen eerder, namelijk dinsdag 6 september 2016 om 20.00 uur. Op dit moment hebben we al ruim 150 inschrijvingen binnen, maar dit kunnen er veel meer zijn. Hieronder enkele redenen waarom je op 10 september in Sleeuwijk ‘moet’ zijn.

Vanaf 12 uur heb je de mogelijkheid om een lekkere ongezonde snack te kopen bij de frietkraam. Daarnaast zullen er ook frikadellen, kroketten, etc. verkocht worden. Je hoeft hiervoor niet van tevoren te betalen, want we hebben de toezegging dat er meer dan genoeg voor iedereen is.

Een andere reden is dat we speciaal voor de mensen met oorproblemen ten gevolge van water ook een goede service ‘in huis’ hebben. Gedurende de dag is het namelijk mogelijk om oordoppen aan te laten meten en het mooie is dat je ze direct uit kunt proberen. De oordoppen zijn namelijk binnen 10 minuten klaar. Enkele leden van de Biesboschzwemmers hebben deze al en zijn heel tevreden over de service van http://oordoppenservice.nl

Daarnaast is er natuurlijk een mooi programma met halverwege de teamestafette. Er is niets mooier om met zijn vieren te strijden om de prijzen. De afstand is zelfs voor de minder geoefende zwemmer goed te doen. Wil je strijden om de prijzen dan moet het team bestaan uit 2 dames en 2 heren van dezelfde vereniging, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een gelegenheidsteam te maken. Inschrijven kan tot 11.30 uur op de wedstrijddag. De sluiting voor de prestatietochten van 250, 500 of 1000 meter kan nog iets langer, namelijk tot 12.30 uur. De kosten zijn laag, namelijk € 2,50.

Voor alle deelnemers is er na het zwemmen een beker bouillon, een banaan en een flesje sportdrank. In de tas die je krijgt bij de inschrijftent zit een programma en een herinnering. De herinnering is er ook voor de deelnemers aan de prestatietocht.

Net als voorgaande jaren zullen de prijzen van de Brabantse en Nationale klassementen uitgereikt worden. Het is natuurlijk niets mooier dan ZELF je prijs af te halen, waar je het hele seizoen voor gezwommen hebt.

We hopen jullie op 10 september in Sleeuwijk te zien. Meer informatie op https://bowr.nl

Let’s celebrate openwaterswimming