Belangrijk: Wijziging locatie Kurenpolder Open Water Race
Belangrijk: Wijziging locatie Kurenpolder Open Water Race

Belangrijk: Wijziging locatie Kurenpolder Open Water Race

[b]De organisatie van de Kurenpolder Open Water Race heeft in samenspraak met Recreatiepark De Kurenpolder te Hank vorige week besloten de wedstrijd NIET op De Kurenpolder te houden. De reden hiervoor is dat in verband met blauwalg de gezondheid van de zwemmers niet gegarandeerd kan worden. De organisatie heeft het er echter niet bij laten zitten en is op zoek gegaan naar een alternatief.[/b]

In samenwerking met de gemeente Werkendam, Waterschap Rivierenland en Omgevingsdienst Zuidoost Brabant wordt de nieuwe locatie een kanaal tussen de Boven Merwede en de Wijde Alm. Het startpunt bevindt zich op de kruising van de Vijcie met de Kooikamp in Sleeuwijk (navigeeradres is Kooikamp 10, 4254LJ Sleeuwijk.). Er wordt hier een rechte baan van 500 meter uitgezet. Met de medewerking van omwonenden is er land beschikbaar gesteld voor het parkeren van voertuigen en het opzetten van faciliteiten. De waterkwaliteit is op vrijdag 6 september gecontroleerd en op maandag 9 september hebben we te horen gekregen dat de kwaliteit goed is voor het houden een wedstrijd.

De loterij, barbecue, uitreikingen en het sportgala zullen ook doorgaan. Alles is echter binnen 1,5 week tot stand gekomen dankzij het harde werken van onze organisatie en samenwerking met Gemeente Werkendam, Waterschap Rivierenland, Omgevingsdienst Zuidoost Brabant en onze sponsoren. Wij doen ons best om er een mooi evenement van te maken ook al zijn er minder faciliteiten aanwezig. Wij willen hier jullie begrip voor vragen.

Iedereen die mee wilt doen met de wedstrijd kan zich inschrijven tot dinsdag 10 september 20.00 uur via OLOWIS. Dit is ook de sluitdatum voor de barbecue (opgeven via http://www.kowr.nl ). Het is niet mogelijk om deel te nemen aan de barbecue als je je hier niet voor hebt ingeschreven!

Tot zaterdag 14 september 2013 op de Kooikamp te Sleeuwijk!

Be there if you love to swim!

Routebeschrijving: http://www.b-b-z.nl/algemeen/link.php?link=http://www.b-b-z.nl/download/routebeschrijving_KOWR.pdf