Kurenpolder Open Water Race
Kurenpolder Open Water Race

Kurenpolder Open Water Race

[b]In december kwamen er een tiental enthousiastelingen, onder aanvoering van Dennis Klop, bijeen om eens te brainstormen over de mogelijkheden om een openwater wedstrijd te organiseren. ZVDO en Den Doorn zijn na 16 jaar gestopt met de organisatie van hun wedstrijd en mogelijk kunnen de Biesboschzwemmers ervoor zorgen dat er toch een regionale openwater wedstrijd is.
Een commissie van 13 personen wordt samengesteld en er wordt een voorkeursdatum vastgesteld: 14 september 2013.[/b]

In januari volgde de tweede bijeenkomst, de taken worden binnen de commissie verdeeld, we wachten nog op de definitieve goedkeuring van de zwembond. De locatie is inmiddels wel bekend: “De Kurenpolder” in Hank. Zij zijn tevens de hoofdsponsor. Dit is geen onbekende locatie voor de Biesboschzwemmers, in de jaren 80 werden hier al eens met groot succes diverse openwater wedstrijden georganiseerd.

In februari volgde de derde bijeenkomst, hoewel de datum nog steeds niet definitief vastgesteld is, krijgt de organisatie van de dag steeds meer vorm. De eerste subsponsor is geregeld en diverse materialen, waaronder boten, portofoons, boeien etc. zijn ook al geregeld.

Inmiddels is de openwater kalender vastgesteld en we hebben onze voorkeursdatum gekregen. Om van deze dag een succes te maken heeft de commissie nog wel wat hulp nodig. Voor de beeldvorming: op de dag zelf zijn een kleine 100 vrijwilligers nodig. Mocht je willen helpen meldt je dan aan bij owz@b-b-z.nl. We rekenen natuurlijk ook op een grote groep zwemmers, dus zet 14 september al vast in je agenda.

Met zijn allen kunnen we van deze dag een succes maken en wie weet kunnen we de jaren tachtig laten herleven.