Ook in 2024 een Biesbosch Open Water Race en challenges
Ook in 2024 een Biesbosch Open Water Race en challenges

Ook in 2024 een Biesbosch Open Water Race en challenges

Ook in 2024 organiseren de Biesboschzwemmers de Biesbosch Open Water Race (BOWR). In tegenstelling tot afgelopen jaren zijn er enkele wijzigingen.

Na drie jaar het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen te hebben georganiseerd in combinatie met de BOWR wordt er dit jaar niet gestreden om de Nationale titels. Daarnaast wordt de wedstrijd niet op de tweede zaterdag van september gehouden, maar is de wedstrijd op zaterdag 31 augustus 2024. De locatie is net als vorig jaar het Biesbosch MuseumEiland.

Het eerste programma begint om 9.00 uur, dan zullen de deelnemers aan de 5km het water in gaan en verder staat er voor alle leeftijden iets op het programma. Het laatste persoonlijke onderdeel is de 2000m schoolslag en als afsluiter de 4x500m vrije slag gemengde estafette. Het inschrijven voor de wedstrijdonderdelen moet via OLOWIS.

De middag is opnieuw gereserveerd voor de Biesbosch Open Water challenges. Net als vorig jaar kan er gekozen worden tussen 1000, 2000 en 5000m voor zwemmers vanaf 12 jaar. De jongste zwemmers mogen 250m zwemmen en de iets oudere kunnen voor de 500 meter gaan. Het inschrijven voor deze nummers kan via openwaterzwemmen.nl. De opbrengst is net als de afgelopen jaar voor de Stichting ALS Nederland.

Er is voor de challenges gekeken of het mogelijk is om er een lange zwemtocht van te maken, maar hier zitten op dit moment te veel haken en ogen aan waardoor er opnieuw gekozen is voor een baan van 500 meter.

We hopen net als vorig jaar op een grote deelname aan zowel de wedstrijdonderdelen als aan de challenges.

Tot ziens bij het Biesbosch MuseumEiland.

Let’s cellebrate openwaterswimming