Sander Crooijmans en Serena Stel winnaars NK 5km
Sander Crooijmans en Serena Stel winnaars NK 5km

Sander Crooijmans en Serena Stel winnaars NK 5km

Sleeuwijk, 11 september 2021 – Het programma van de tweede van de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen bestond uit de 5000m vrije slag jeugd en senioren, 1500m schoolslag junioren en 2000m schoolslag masters. De tijden van de winnaars op de 5km waren ruim sneller dan 2 jaar geleden in Heerjansdam, maar daar waren de omstandigheden zwaarder.

Sander en Vincent Crooijmans waren voor de organisatie mooie blikvangers en zij lieten vanaf het begin er geen misverstand over bestaan dat zij om de titel gingen strijden. Uiteindelijk was Sander zeven seconden sneller dan Vincent. Bij de jeugd ging de titel naar Quinn Heederik en ook hij had een ruime voorsprong.

Bij de dames jeugd en senioren moesten de nummers twee ook veel toegeven. Serena was uiteindelijk 5 minuten sneller dan de nummer twee bij de dames. Charlotte Wilbers bleef een clubgenoot met ruim drie minuten voor.

Bij de junioren jongens gingen de titels op de 1500 meter schoolslag naar Storm Boxum en Lasse Schrieken en bij de meisjes gingen Fay Boxum en Kim Oudendijk er met het goud en de diploma naar huis. In alle vier de gevallen waren de verschillen met de nummers twee duidelijk.

Nicko Kamphuis, Tim van den Berg, Paul Oudendijk, Paul van den Heuvel, André Pantekoek en Rob Hanou mogen allemaal ook weer een gouden medaille en diploma aan hun verzameling toevoegen. Zij wisten bij de heren masters de titel op te eisen. Bij de dames gingen Kim Vos, Susanne v.d. Linden, Sanne Munnikhuis, Iris van Aurich, Mieke van der Fluit en Gonnie Bak er met het diploma en dus ook goud naar huis. Vooral in de jongste categorie, de 20+, was het spannend met een verschil van nog geen andere halve seconde.

Hiermee kwam een einde aan het programma van het ONK. De organisatie kijkt terug op een mooi evenement en wij zijn blij dat we voor zwemmend Nederland dit hebben kunnen organiseren dankzij de vele vrijwillegers en sponsoren.