Eerste dag ONK 2021 grotendeels goed verlopen
Eerste dag ONK 2021 grotendeels goed verlopen

Eerste dag ONK 2021 grotendeels goed verlopen

Sleeuwijk, 10 september 2021 – De eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie in Sleeuwijk is goed verlopen. Na ruim twee uur konden de prijzen uitgereikt worden en kon iedereen zijns weegs gaan.

Helaas begon voor sommige zwemmers de avond iets minder goed. Vanwege de drukte op de weg waren zij te laat op de wedstrijdlocatie. Bij de heren wisten Janne Engelbert, Klaas van Beek, Marcel Reefhuis, Jo-an Mudde, Pim Vogel en Rob Hanou de titels te winnen op de 3000 meter vrije slag bij de masters. Bij de vrouwen waren er titels voor Anouk Kuijlaars, Lisanne Andeweg, Liselotten Joling, Karin Stein, Irene van der Laan en Gonnie Bak.

De volgende twee nummers van de eerste dag was de 2500m vrije slag bij de junioren. Bij de jongste jongens ging de titel naar Bram Loots, terwijl Yanieck Weijland bij de junioren 3 en 4 de winst binnenhaalde. Bij de meisjes waren Fay Boxum en Kim Oudendijk de gelukkigen.

De dag werd van afgesloten met de 3000m schoolslag bij de jeugd en senioren. Lars de Kooter en Evelien te Paske wisten beide de jeugdtitel op te eisen en Pieter Pijnenburg en Esmee Lanckohr gingen met de senioren titels naar huis.

Morgen staan er opnieuw zes nummers van de Open Nederlandse Kampioenschappen op het programma. Hopelijk werkt het weer dan ook weer mee.