Ruim 2000 euro voor ALShetjeraakt
Ruim 2000 euro voor ALShetjeraakt

Ruim 2000 euro voor ALShetjeraakt

Werkendam – Tijdens de zevende editie van de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie is er ook gezwommen voor de Stichting ALShetjeraakt. Het startgeld van de 1000, 2000 en 5000 meter werd gedoneerd om onderzoek naar en behandeling van ALS mogelijk te maken.

Vorig jaar werd er voor het eerst geld opgehaald voor de Gorinchemse stichting en toen kwam de teller uit op 700 euro. Mede dankzij een filmpje op internet over Jolanda Groeneveld, lid van de Biesboschzwemmers, is dit bedrag ruimschoots overschreven.

Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt dat er één en twintig honderd euro opgehaald was voor ALShetjeraakt. De grootste donatie kwam van de zwemvereniging uit Aalburg. Een groep zwemmers van ZVDO kwam met een cheque van 1170 euro. Nico Swart, lid van de organiserende vereniging de Biesboschzwemmers, wist ruim vier honderd euro op te halen. Na zijn eigen prestatie, het zwemmen van 2000 meter, gaf hij de behaalde herinneringsmedaille aan Jolanda.

In totaal gingen 63 zwemmers op de genoemde afstanden te water en de organisatie hoopt volgend jaar het bedrag te overtreffen en dat de wethouder van sport van de Gemeente Altena dan ook te water gaat.