Ruim €2500 voor ‘Zwem voor MIJ’
Ruim €2500 voor ‘Zwem voor MIJ’

Ruim €2500 voor ‘Zwem voor MIJ’

Werkendam, 20 september 2017 – Tijdens de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race was er ook een sponsortocht. De opbrengst hiervan gaat naar KWF Kankerbestrijding. Deelnemers konden afstanden van 250, 500 of 1000 meter zwemmen en zich daarvoor laten sponsoren. Aan de sponsortocht deden vijftien deelnemers mee.

De actie ‘Zwem voor MIJ’ werd bedacht door de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond en Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns waren de ambassadeurs van de actie. Alle drie de topsporters hebben kanker gehaald en vandaar ook hun betrokkenheid. Ze willen anderen helpen om hun kansen op een gezond leven te vergroten.

Op 10 september verrichtte Inge Dekker het startschot tijdens de Biesbosch Open Water Race van de actie tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk. Een aantal weken eerder had ze al een clinic gegeven in Zwembad Werkina. Het deelnamegeld van de clinic kwam ook ten goede aan de actie ‘Zwem voor MIJ’.

Naast de actie tijdens de Biesbosch Open Water Race is er ook geld opgehaald in Hoek, Bodegraven, Amsterdam en Oss. Het grootste bedrag werd in Oss opgehaald gevolgd door de Biesbosch Open Water Race.

In totaal is er bijna € 9000 opgehaald en doneren kan nog steeds.